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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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21.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, P. de O.; NOVELINI, L.; KRABBE, E. L.; KAWSKI, V. L.; NUNES, J. K.; CORCINI, C. D.; VARELLA, A. S.; XAVIER, E. G. Growth performance, morphometric analysis of the intestinal mucosa and thyroid of broiler fed canola meal. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 70, n. 1, p. 187-194, 2018.

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22.Imagem marcado/desmarcadoBERTOL, T. M.; LUDKE, J. V.; CAMPOS, R. M. L. de; KAWSKI, V. L.; CUNHA JUNIOR, A.; FIGUEIREDO, E. A. P. de. Inclusion of grape pomace in the diet of pigs on pork quality and oxidative stability of omega-3 enriched fat. Ciência Rural, Santa Maria, v. 47, n 4, ed. e20150358, 2017.

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23.Imagem marcado/desmarcadoBERTOL, T. M.; OLIVEIRA, E. A.; COLDEBELLA, A.; KAWSKI, V. L.; SCANDOLERA, A. J.; WARPECHOWSKI, M. B. Meat quality and cut yield of pigs slaughtered over 100kg live weight. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 67, n. 4, p. 1166-1174, 2015.

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24.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, E. A. de; BERTOL, T. M.; COLDEBELLA, A.; KAWSKI, V. L.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; MACHADO, M. F.; WARPECHOWSKI, M. B. Pork quality from a genotype containing moura breed slaughtered between 100 and 130 kg. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 60., 2014, Punta del Este, Uruguay. Proceedings... Montevideo: INIA, 2014. .

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25.Imagem marcado/desmarcadoKRABBE, E. L.; AVILA, V. S. de; KAWSKI, V. L.; BEZERRA, N. dos S. Produção de desidratado proteico de peixes (DPP). Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2022. 12 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 591).

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26.Imagem marcado/desmarcadoFAVERI, J. C.; PINTO, L. F. B.; CAMARGO, G. M. F. de; PEDROSA, V. B.; PEIXOTO, J. de O.; MARCHESI, J. A. P.; KAWSKI, V. L.; COUTINHO, L. L.; LEDUR, M. C. Quantitative trait loci for morphometric and mineral composition traits of the tibia bone in a broiler x layer cross. Animal, v. 13, n. 8, p. 1563-1569, 2019.

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27.Imagem marcado/desmarcadoFIGUEIREDO, E. A. P. de; KRABBE, E. L.; AVILA, V. S. de; KLEIN, C. H.; KLEIN, C. H.; LOPES, L. dos S.; KAWSKI, V. L. Relação umidade: proteína em genótipos de frangos de corte. In: CONFERÊNCIA APINCO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA AVÍCOLAS, 2016, Campinas, SP. Anais... Campinas: FACTA, 2016.

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28.Imagem marcado/desmarcadoBERTOL, T. M.; FIORENTINI, A. M.; SANTOS, M. J. H. dos; SAWITZKI, A. M.; KAWSKI, V. L.; AGNES, I. B. L.; COATA, C, D.; COLDEBELLA, A.; LOPES, L. dos S. Rosemary extract and celery powder as natural agents to enhance the quality in colonial salami with different maturation times. Ciencia e Tecnologia de Alimentos, v. 32, n. 4, p. 1-10, 2012. Projeto: 01.06.60.106-07.

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29.Imagem marcado/desmarcadoKAWSKI, V. L.; BERTOL, T. M.; SANTOS, M. J. H. dos; SAWITZKI, M. C.; FIORENTINI, A. M.; COLDEBELLA, A.; AGNES, I. B. L. Sensory and physicochemical characteristics of salamis added with vegetable-based curing ingredients. Ciência Rural, Santa Maria, v. 47, n. 8, ed. 20151510, 2017.

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30.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, C. E.; PEIXOTO, J. de O.; FERNANDES, L. T.; MARCELINO, D. E. P.; KAWSKI, V. L.; NEIS, F. T.; LEDUR, M. C.; IBELLI, A. M. G. Upregulated genes in articular cartilage may help to counteract femoral head separation in broilers with 21 days of age. Research in Veterinary Science, v. 147, p. 92-95, 2022.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  05/01/2004
Data da última atualização:  05/01/2004
Autoria:  EGITO, A. A.; FUCK, B.; SPRITZE, A. L.; OLIVEIRA, R. R.; McMANUS, C.; MARIANTE, A. da S.; RIBEIRO, M. N.; ALBUQUERQUE, M. do S. M.; PAIVA, S. R.; CASTRO, S. T. R.; SANTOS, S. A.
Afiliação:  Embrapa Recursos Geneticos e Biotecnologia (Brasilia, DF). UnB (Brasilia, DF). UFRPE (Recife, PE). Embrapa Pantanal (Corumba, MS).
Título:  Rapd markers utilization on the formation or maintenance of conservation nuclei of different livestock species.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO IBEROAMERICANO DE RAZAS CRIOLLAS, 6.; SIMPOSIO IBEROAMERICANO SOBRE CONSERVACION Y UTILIZACION DE RECURSOS ZOOGENETICOS, 4., 2003, Recife. Resumenes de Ponencias y Comunicaciones. Recife: FIRC / CYTED, 2003. nao paginado.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Genetic characterization is an essential issue in the conservation and breeding programs of any country. In these work we report the use of RAPD markers in population genetic study of three breeds of different species that are in Brazilian genetic conservation program. The objective was to analyze the genetic similarity of individuals of those populations breeds in order to contribute to ex situ and in situ conservation. The selection of animals with least genetic similarity can help to conserve the maximum variability within a population, and can even optimize the choice of breeders for ex situ conservation programs. These studies were carried out in the Animal Genetics Laboratory (AGL) at Embrapa's Center for Genetic Resources and Biotechnology (CENARGEN). The native populations studied include: the Pantaneiro horse (in situ conservation nuclei), the bovine Crioulo Lageano (in situ conservation nuclei) and the Moxoto goat (five populations of these breed distributed in Northeast states). Using RAPD markers, obtained for each specie, we generated a Jaccard coefficient similarity matrix by NTSYS-pc v. 2.0 program. By the comparison between pairs of individuals we could chose those that were more similar between itself and those that were more distant. Using those matrix we suggested three kinds of procedure that could be used for helping the conservation of those breeds: the choice of the males to be semen donators - those less similar - avoiding duplication of samples (anim... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conservation; Genetic; Maintenance; Manuntencao; Marcador; Rapd markers.
Thesagro:  Conservação; Gado; Genética.
Thesaurus NAL:  livestock.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP53780 - 1UPCSP - --SP1651616516-6
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